Sorbet och frozen yoghurt




Efterrätter är roliga att göra, och om det går snabbt tycker jag ännu mer om att göra dem. Den här mixade jag ihop på några minuter när jag tyckte att familjen skulle bli belönad med något gott efter maten.

Ananassorbet

Ingredienser för 4 pers:
250 gr djupfryst ananas
1/2 msk honung
2 dl apelsinjuice
1 msk limesaft

Släng ner allt i en mixer och låt det bli en jämn massa. Så fort du är klar häll över massan i en frysask och sätt den i frysen för att stelna lite till. Fräsch och frisk smak, passar bra som efterrätt efter en tyngre måltid.
Om du vill göra den lite krämigare kan du byta ut hälften av apelsinjuicen mot grekiskjoghurt tex.


Mango frozen yoghurt

Ingredienser:
5 dl frysta mangobitar (tina dem inte!)
2,5 dl grekisk yoghurt
2 msk honung
2 msk citronsaft eller limesaft

Sätt alla ingredienser i en köksmaskin som har ett vasst bett längst ner. Låt snurra tills det bildats en slät krämig massa. Skopa upp massan i en frysask, täck massan med plastfolie som läggs på massans yta, detta förhindrar att det bildas ett skinn på "glassen". Låt frysa i minst några timmar, helst 1 dygn. Ta fram burken och låt stå framme en liten stund innan du skopar upp fina bollar med glass skopan.

Jordgubbs frozen yoghurt

Samma mängder som ovan, men byt ut mangon mot jordgubbar istället.

Eftersom du använder frysta bär i frozen yoghurt, kan du välja om du äter den direkt eller vill frysa den. Därför är det perfekt att göra en varm sommardag när du behöver något svalkande. Tar max 5 minuter, från det att du börjar plocka fram allt. Äter du yoghurten direkt, är den ljuvligt mjuk och krämig.

Kommentarer

Populära inlägg