Frukost muffins

Bakade muffins som inte är så söta, tycker själv att de passar bra till frukost tex. med en kopp gott kaffe eller te. De håller bra och är nästan ännu bättre dagen efter, går bra att frysa och packa ner i väskan som mellanmål.

Gjorde 2 varianter av samma bas.

Muffins med blåbär och pecannötter (ca 12 st )
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
0,75 dl solrosolja
2 dl färska blåbär
0,5 dl pecan nötter
Topping
kanel och strösocker

Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, förutom bären och alla våta ingredienser i en annan. Häll sedan vätskan i de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Vispa inte! När du har en jämn smet tillsätt blåbären och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar och strö på lite av kanel och sockerblandningen på varje muffins. Grädda i 220 graders ugn ca 20 minuter.



Chokladmuffins med chokladbitar och pecannötter (ca 12 st)






Samma bas som ovan men byt ut blåbären mot 2 msk kakaopulver och 2 dl hackad blockchoklad eller chokladknappar.





Kommentarer

Populära inlägg