Fyllda auberginhalvor
Som ni redan vet älskar jag auberginer. Här är ett enkelt recept som är lätt att variera, det kan göras som här helt vegetarianskt men om du byter ut vegebullarna mot köttbullar så får du en maträtt med kött i. Hur än du gör så kommer det att smaka gott.
Ingredienser för 1-2 personer
1 aubergine
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr vegetariska köttbullar
2 msk grädde
1/2 dl grönsaks eller kycklingsbuljong
peppar och salt
lite riven parmesan ost
Instruktioner
1. Börja med att värma upp ugnen till 200 C.
2. Skär auberginen i två delar på längden och ta ut fruktköttet men så att aubergine halvorna förblir hela. Olja dessa och sätt dem med skalsidan upp, på en smord ugnsplåt.
3. Skär paprikan i två delar, olja dem lätt och sätt även dem med skalsidan uppåt på ugnsplåten.
4. Sätt plåten i ugnen i ca 10-15 minuter.
5. Hacka löken och auberginfruktköttet under tiden. Blanda i en skål.
6. Ta ut plåten med skalen och paprikan. Ta bort paprikans yttersta skal och hacka den sedan mindre.
7. Stek sedan auberginköttet och löken i en stekpanna, när det blivit mjukt tillsätter du paprika hacket.
8. Fördela vegebullarna i mindre bitar och tillsätt dem i stekpannan med auberginen och löken
9. Häll i buljongen och låt det avdunsta.
10. Tillsätt grädden, salta och peppra
11. Fyll auberginskalen med fyllningen och strö över lite parmesan.
12. Servera med en bit bröd eller en grönsallad
Ingredienser för 1-2 personer
1 aubergine
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr vegetariska köttbullar
2 msk grädde
1/2 dl grönsaks eller kycklingsbuljong
peppar och salt
lite riven parmesan ost
Instruktioner
1. Börja med att värma upp ugnen till 200 C.
2. Skär auberginen i två delar på längden och ta ut fruktköttet men så att aubergine halvorna förblir hela. Olja dessa och sätt dem med skalsidan upp, på en smord ugnsplåt.
3. Skär paprikan i två delar, olja dem lätt och sätt även dem med skalsidan uppåt på ugnsplåten.
4. Sätt plåten i ugnen i ca 10-15 minuter.
5. Hacka löken och auberginfruktköttet under tiden. Blanda i en skål.
6. Ta ut plåten med skalen och paprikan. Ta bort paprikans yttersta skal och hacka den sedan mindre.
7. Stek sedan auberginköttet och löken i en stekpanna, när det blivit mjukt tillsätter du paprika hacket.
8. Fördela vegebullarna i mindre bitar och tillsätt dem i stekpannan med auberginen och löken
9. Häll i buljongen och låt det avdunsta.
10. Tillsätt grädden, salta och peppra
11. Fyll auberginskalen med fyllningen och strö över lite parmesan.
12. Servera med en bit bröd eller en grönsallad
Kommentarer
Skicka en kommentar