Grisfilé med rostade kikärter
Vem blir inte glad av en maträtt som kan göras på en ugnsplåt, minimalt med disk och allt blir klart samtidigt. Grisfilé eller griskotletter går bra att använda i denna rätt. Viktigast av allt är en kött termometer. Grisfilén blir tråkig och torr om du steker den för länge. Håll alltså koll på den.
Orginalreceptet är från tidningen Food network magazine Sept. 2017.
Ingredienser för 4 pers
4 grisfilé bitar eller griskotletter
0,75 dl olivolja
1 tsk fint hackad färsk rosmarin
1 tsk rivet citronskal
400 gr kikärter
6 vitlöksklyftor
1 dl röd paprika i bitar
1 dl kycklingbuljong
Hackad färsk persilja
salt och peppar
Instruktioner
1. Sätt ugnen på grill funktion
2. Blanda lite av oljan med den färska rosmarinen, citronskalet, gnid in detta i köttet på båda sidorna. Salta och peppra.
3. Blanda kikärter med vitlök, paprika, kvistarna av rosmarinen, olja salt och peppar.
4. Placera köttet på en ugnsplåt och häll kikärterna runt omkring. Häll buljongen över kikärterna och sätt in en kött termometer i den tjockaste köttbiten.
5. Sätt plåten i ugnen och blanda runt kikärterna emellan. Vänd på ugnsplåten en gång under stektiden så att du får ett jämnt resultat.
6. När termometern visar 68-70 grader är det dags att ta ut plåten från ugnen och servera maten.
7. Servera med en grönsallad och en kall dryck.
Orginalreceptet är från tidningen Food network magazine Sept. 2017.
Ingredienser för 4 pers
4 grisfilé bitar eller griskotletter
0,75 dl olivolja
1 tsk fint hackad färsk rosmarin
1 tsk rivet citronskal
400 gr kikärter
6 vitlöksklyftor
1 dl röd paprika i bitar
1 dl kycklingbuljong
Hackad färsk persilja
salt och peppar
Instruktioner
1. Sätt ugnen på grill funktion
2. Blanda lite av oljan med den färska rosmarinen, citronskalet, gnid in detta i köttet på båda sidorna. Salta och peppra.
3. Blanda kikärter med vitlök, paprika, kvistarna av rosmarinen, olja salt och peppar.
4. Placera köttet på en ugnsplåt och häll kikärterna runt omkring. Häll buljongen över kikärterna och sätt in en kött termometer i den tjockaste köttbiten.
5. Sätt plåten i ugnen och blanda runt kikärterna emellan. Vänd på ugnsplåten en gång under stektiden så att du får ett jämnt resultat.
6. När termometern visar 68-70 grader är det dags att ta ut plåten från ugnen och servera maten.
7. Servera med en grönsallad och en kall dryck.
Kommentarer
Skicka en kommentar