Krispig tofu

Efter en vecka i Oklahoma är det dags med lite omväxling. I stället för stora köttiga biffar fick det lov att bli vegetarianskt idag.

Ingredienser för 4 personer:
1 pkt Tofu
1 gurka (tärnad, fröna borttagna)
2 schalottenlökar skuren i tunna ringar
3 dl couscous
4 msk rödvinsvinäger
4 msk söt chilisås
1 msk olivolja
3 msk maizena
2 msk pistagenötter eller cashewnötter
1 bunt persilja

Instruktioner:

1. Skär tofun i 0,5 cm tjocka skivor och placera dem på hushållspapper på en skärbräde, täck tofun med mera hushållspapper. Placera en ugnsform ovanpå och rada några konservburkar i ugnsformen för att ge den mera tyngd. Låt tofun pressas i ca 10-30 minuter så den släpper så mycket vätska som möjligt.
2. Skär löken i tunna skivor, ta bort fröna från grukan och hacka den i mindre bitar.
3. Blanda ihop vinäger, chilisås, olja och salt.
4. Låt löken ligga i kallt vatten en stund, torka sedan löken med hushållspapper. Blanda löken med gurkan, tillsätt hälften av vinegretten och blanda om. Blanda ner hackad persilja.
5. Tillred couscousen enligt förpackningens instruktioner, för att få lite mer smak brukar jag lägga en grönsaksbuljong i vattnet.
6. Strö maizena över tofun och krydda med salt och peppar eller din favorit krydda, stek tofu skivorna i olja i en het panna tills skivorna blir gyllenbruna och krispiga.
7. Fyll skålarna med couscous, tillsätt gurka och lökblandningen, toppa med den stekta tofun och till sist pistagenötterna.
8. Ringla över lite vinegrett
9. Smaklig måltid!

Gurkan och löken
Kryddade tofuskivor


Syömään!

Kommentarer

Populära inlägg