Brödpinnar med vitlökssmak

Äter inte ofta helt vitt bröd, föredrar fullkorn eller rågbröd. Men ibland får jag för mig att baka matbröd. Dethär receptet var lätt genomfört, ingredienserna är vad man vanligen har i skafferiet och tid för själva bakningen går det inte mycket mer än 15 minuter aktivt bakande, resten är jästtid.
Orginalreceptet finner du HÄR.


Ingredienser:
1 kopp + 2 msk varmt vatten
1 1/2 tsk torrjäst
2 msk socker
3 msk osaltat smör, smält
1 3/4 tsk salt
3 koppar vetemjöl

För pensling:
3 msk osaltat smör, smält
1/2 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk Italiensk örtkrydda

Instruktioner:
I en hushållsassistent försedd med degkrok blandar du ihop alla ingredienser förutom vetemjölet. Tillsätt gradvis vetemjölet på låg hastighet. Öka sedan hastigheten och knåda degen i 7 minuter tills du har en slät och elastisk deg
Flytta degen till en lätt oljad skål och låt jäsa under en duk till dubbel storlek I ca 1,5 timme.
Dela sedan degen i 12 delar och rulla ut dem till pinnar. (Alternativt kan du kavla ut degen och sedan skära 12 strimlor av degen med ett pizzahjul). Flytta över pinnarna på en bakplåtspappers klädd plat och låt jäsa igen till dubbel storlek, i ca. 1 timme.
Värm ugnen till 210 grader C. Baka för ca 12 minuter eller tills pinnarna är gyllenbruna. Under tiden blandar du ihop smör, salt, vitlök och örtkrydda.  Ta ut brödpinnarna från ugnen och pensla dem omedelbart med smörblandningen. Servera direkt, de är som bäst när de är färska och fortfarande lite ljumma.
Brödpinnarna passar bra till det mesta, tycker du om vitlöksbatong kommer du antagligen att gilla dessa också.

Slät och elastisk deg

Pinnarna ut ur ugnen, nu är de penslade

Brödpinnar på väg till matbordet


Kommentarer

Populära inlägg