Spagetti med tryffelsås
Kom hem från butiken med en liten burk - innehållande tre små svarta tryffelsvampar. Ren lycka!
Ingredienser för 4 personer
1 pkt Spagetti
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 rivna tryffelsvampar
1 skivad tryffelsvamp
salt
peppar
hackad persilja
parmesan ost
Instruktioner
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt den hackade vitlöken, riv tryffelsvamparna och lägg till det i oljan. Stek på medelvärme och rör om hela tiden. Ta ca 1-2 dl av det kokande spagettivattnet och tillsätt det i stekpannan med tryffeln. Rör om. När spagettin är klar häll av resten av vattnet och blanda ihop det med tryffelsåsen. Rör om några gånger ordentligt så att såsen fördelar sig jämnt över spagettin. Salta och peppra, rör om igen. OBS! Spagettin skall inte sköljas innan den sätts i såsen. Om du sköljer spagettin innan, kommer såsen inte att fastna lika bra.
Fördela spagettin på 4 tallrikar och strö över tunt skivad tryffel, persilja och parmesan ost. Om du har tryffelolja kan du droppa över lite av den för att intensivera smaken ännu mer.
Kommentarer
Skicka en kommentar