Bönsallad med frön som du kan äta varm eller kall
En mättande och god sallad som du kan äta som sådan eller ha som tillägg till grillat kött eller fisk. För det mesta äter jag den som den är, den är lätt att blanda ihop och gör man en större sats kan man lämna bort dressingen och förvara salladen i kylskåpet tills det är dags att äta den. Före servering blandar man ner dressingen. Du kan även steka salladen kort i en stekpanna innan servering, men lämna då bort fetaosten och dressingen tills du stekt färdigt och sedan blandar du bara ner ost och dressing precis innan du skall äta salladen. Denna sallad kan man variera i nästan det oändliga med att variera bönsorterna, fröna och genom att byta ut tomaterna mot tex. gurka, små morotstärningar eller sötpotatis. Du kan får snabbt en ny smak på salladen genom att helt enkelt byta dressing. Här nedan finns ännu ett recept på koriander dressing.
Sallad 4 portioner
3 dl linser på burk
150 gr fetaost
1 dl soltorkade tomater
1 dl pumpafrön eller solrosfrön
1 brk kidneybönor
1 brk stora vita bönor
0,5 dl kapris
0,5 dl olivolja
4 msk ljus balsamicovinäger
1 knippe basilika eller persilja
salt och peppar
Koriander dressing
1 liten röd lök1/4 chili eller mer om du vill ha mera hetta
2 st vitlöksklyftor
2 st limefrukter endast saften av dem
1 knippe koriander
1 knippe persilja
1 1/2 dl olivolja
lite salt och peppar
Släng ner alla ingredienser i en mixer och låt den gå tills du har en jämn dressing, om den blir för tjock kan du späda på med lite mer olivolja eller vatten. Håller bra i kylskåp i åtminstone 2-4 dagar.
Allt tillsatt i mixern, bara att trycka på knappen |
Kommentarer
Skicka en kommentar