Rödbetsrisotto



Ingredienser för 4 portioner


2 st färska rödbetor
250g Risottoris
1 gul lök
1 vitöksklyfta
1 msk honung
1 skvätt rödvin
1 l grönsaksbuljong
2 dl riven parmesanost
1 msk smör
Olivolja
Några rosmarinkvistar

Instruktioner:

Skala och tärna rödbetorna,  hacka vitlök och lök. Vill du ha lite bitmotstånd i rödbetorna gör du större tärningar, vill du att de blir helt mjuka gör du mindre tärningar.

Värm buljongen i en kastrull. Håll buljongen varm under hela tillredningen.
Värm lite olivolja i en gryta och stek lök och vitlök tills de är genomskinliga. Tillsätt rödbetor och ringla över honungen. Låt allt lätt karamelliseraskaramelliseras. Tillsätt riset och låt det svettas en stund.

Häll i en skvätt rödvin, tillsätt en kvist rosmarin och tillsätt sedan buljongen lite i taget. När buljongen absorberats, tillsätt nästa slev med buljong. Kom ihåg att röra om hela tiden.
Denna process upprepas tills riset är al dente. 

Slutligen rör du ner smöret och parmesan osten. När båda har smält, kan risotton serveras! Servera med lite nyriven parmesanost och getost om du tycker om det. 

Kommentarer

Populära inlägg