Makaronilåda

Det finns maträtter man aldrig tröttnar på. Barn och vuxna tycker alltid om makaronilåda. Dessutom är det enkelt att göra och du får mat för många på en gång. Här är ett recept som inte krånglar till det någonstans. Jag glömde att ta en bild när makaronilådan var färdig, nedan finns endast bilder från framställningen.

Ingredienser för ca 8-10 portioner
500 gr makaroner
500 gr nöt maletkött
1 liter helmjölk (välj den röda mjölken, blir inte lika bra med fettfri)
3 ägg
1 dl skorpmjöl
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
muskatnöt
1 gul lök
lite riven ost

Instruktioner:
1. Koka makaronerna enligt förpackningens instruktioner, lämna dem al dente.
2. Bryn maletköttet och den hackade löken i en stekpanna. Tillsätt 1 köttbuljongtärning, blanda.
3. Blanda mjölk och ägg och krydda med salt, peppar och muskatnöt.
4. Blanda ihop alla ingredienser i en stor skål, kokta makaroner, stekta maletköttet och mjölkägg blandningen.
5. Smörja en ugnsform med smör och fyll den med makaronilåda blandningen.
6. Strö på lite skorpmjöl och lite ost
7. Grädda i c 200 graders ugn i ca 60 minuter
8. Låt stå ca 15 minuter innan servering. Servera med ketchup och en grönsallad.











Kommentarer

Populära inlägg