Parmesanskal fyllda med laxsallad
Parmesanskal är lätta att göra och smakar alltid gott. Du kan välja mellan om du vill steka dem i stekpannan eller i ugnen. Denhär gången gjorde jag dem i ugnen. Allt du behöver är riven parmesan.
Ta ut plåten från ugnen och flytta skalen när de ännu är heta på en upp och ner vänd skål. Tryck ner skalet på skålen så det formar sig enligt det. Låt svalna och stelna.
När skalen har stelnat i den form du önskar dem, är det dags att fylla dem. Nu valde jag kallrökt lax på en salladsbädd, stänkte över lite pestodressing och strödde över rostade pinjenötter. Receptet fann jag här HÄR
Ingredienser för 6 personer
150 gr riven parmesanost
250 gr kallrökt lax
1 förpackning blandsallad
50 gr pinjenötter
3 msk pesto
3 msk olivolja
salt o peppar
Instruktioner:
Börja med att riva osten. Placera ut den i cirklar på bakplåtspapper och grädda dem i ugnen på 190 grader C i ca 8 minuter. Ta ut plåten från ugnen och flytta skalen när de ännu är heta på en upp och ner vänd skål. Tryck ner skalet på skålen så det formar sig enligt den. Låt svalna och stelna. När skalen har stelnat är det dags att fylla dem.
Skär laxen i strimlor och rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Placera ut salladsbladen i parmesanskålarna, varva med laxen, pestodressingen och pinjenötter. Servera med ett glas Grauer Burgunder och en bit bröd.
Ta ut plåten från ugnen och flytta skalen när de ännu är heta på en upp och ner vänd skål. Tryck ner skalet på skålen så det formar sig enligt det. Låt svalna och stelna.
När skalen har stelnat i den form du önskar dem, är det dags att fylla dem. Nu valde jag kallrökt lax på en salladsbädd, stänkte över lite pestodressing och strödde över rostade pinjenötter. Receptet fann jag här HÄR
Ingredienser för 6 personer
150 gr riven parmesanost
250 gr kallrökt lax
1 förpackning blandsallad
50 gr pinjenötter
3 msk pesto
3 msk olivolja
salt o peppar
Instruktioner:
Börja med att riva osten. Placera ut den i cirklar på bakplåtspapper och grädda dem i ugnen på 190 grader C i ca 8 minuter. Ta ut plåten från ugnen och flytta skalen när de ännu är heta på en upp och ner vänd skål. Tryck ner skalet på skålen så det formar sig enligt den. Låt svalna och stelna. När skalen har stelnat är det dags att fylla dem.
Skär laxen i strimlor och rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Placera ut salladsbladen i parmesanskålarna, varva med laxen, pestodressingen och pinjenötter. Servera med ett glas Grauer Burgunder och en bit bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar