Veckosallad
Veckosallad är en sallad som håller sig i upp till 2-3 veckor i kylskåpet. Det lönar sig att göra en större sats på en gång. För att få lite variation i den brukar jag blanda ner lite apelsin bitar i en del av salladen och lite ananasbitar i en annan del av salladen. Då får du enkelt 3 olika smaker på din veckosallad. För fast den är god som sådan, så tröttnar man om man äter samma sallad dag ut och in i 3 veckors tid. Orginalrecept HÄR
Ingredienser för ca 10 portioner
Ingredienser för ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g
morötter
3 vårlökar
1 röd
paprika
1 grön
paprika
( för
variation 1 apelsin eller 1 liten burk ananasbitar, en näve russin eller torkade tranbär)
Dressing:
1,5 dl äppelcidervinäger
0,5 dl
socker
0,5 dl
rapsolja
0,5 dl
olivolja
1 msk
örtkrydda
salt
Instruktioner:
Strimla
alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en
stor skål. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp
under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting.
Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå
i kylen några timmar innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar