Veckosallad

Veckosallad är en sallad som håller sig i upp till 2-3 veckor i kylskåpet. Det lönar sig att göra en större sats på en gång. För att få lite variation i den brukar jag blanda ner lite apelsin bitar i en del av salladen och lite ananasbitar i en annan del av salladen. Då får du enkelt 3 olika smaker på din veckosallad. För fast den är god som sådan, så tröttnar man om man äter samma sallad dag ut och in i 3 veckors tid. Orginalrecept HÄR

Ingredienser för ca 10 portioner

1 kg vitkål
800 g morötter
3 vårlökar
1 röd paprika
1 grön paprika
( för variation 1 apelsin eller 1 liten burk ananasbitar, en näve russin eller torkade tranbär)
Dressing:
1,5 dl  äppelcidervinäger
0,5 dl socker
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk örtkrydda
salt

Instruktioner:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor skål. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. 










Kommentarer

Populära inlägg