Kikärtsbiffar
Vegebiffar gjorda på kikärter. Jag är en riktig köttätare, men ibland kan det vara gott med omväxling. Med tanke på hur mycket kött vi klämmer i oss är det ingen dålig idé att byta ut köttet en eller två dagar i veckan till något vegetarianskt i stället. Orginalrecept hittade jag HÄR.
Ingredienser för 4 personer
1 klyfta vitlök
2-3 vårlökar
400 gr kikärter
1 st ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/4 röd paprika
0,5 tsk sellerisalt
svartpeppar
Instruktioner:
1. Skala vitlöken. Skölj och skär vårlöken i mindre bitar. Spola hastigt av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg de båda löksorterna, kikärterna och paprikan i en matberedare och finfördela.
2. Tillsätt ägg, potatismjöl och kryddor och blanda till en färs.
3. Forma färsen till 8 biffar. Stek i olja ca 3 min/sida
4. Servera tillsammans med tex. tzatziki eller chilimajonnäs
Ingredienser för 4 personer
1 klyfta vitlök
2-3 vårlökar
400 gr kikärter
1 st ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/4 röd paprika
0,5 tsk sellerisalt
svartpeppar
Instruktioner:
1. Skala vitlöken. Skölj och skär vårlöken i mindre bitar. Spola hastigt av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg de båda löksorterna, kikärterna och paprikan i en matberedare och finfördela.
2. Tillsätt ägg, potatismjöl och kryddor och blanda till en färs.
3. Forma färsen till 8 biffar. Stek i olja ca 3 min/sida
4. Servera tillsammans med tex. tzatziki eller chilimajonnäs
Kommentarer
Skicka en kommentar