Palmiers

Nu skall jag dela med mig av ett av de enklaste recepten. Det är så enkelt att jag inte ens vet om man kan kalla det för ett recept. Det du behöver är 1 pkt smördegsplattor och fint socker. Det är allt.

Låt smördegen tina så mycket att du kan böja på den utan att den går sönder. Istället för mjöl på bakbordet använder du ordentligt med fint socker och kavlar ut degplattorna lite så att sockret fastnar på båda sidorna av degplattorna. Lägg plattorna horisontellt och märk ut mitten på dem. Rulla sedan degen från båda sidorna in mot mitten, så du får en liten längd. Packa in degen i plastfolie och sätt alla längder in i frysen på nytt.




Ta degen från frysen och skär upp den i 1/2 cm tjocka skivor som du sätter på en bakplåtsklädd plåt. Strö över lite socker till och grädda dem sedan i ugnen i 220 grader i ca: 10-15 minuter. Vid halva gräddningstiden vänder du på dem och strör lite mer socker på snurrorna.

Sockret karamelliseras i ugnen och smördegen puffar upp sig. Lämna bra med utrymme mellan snurrorna när du sätter dem på plåten, så de har plats att vidga sig.




Förvara snurrorna i en lufttät burk. Snurrorna smakar gott till en kopp kaffe eller te.



Kommentarer

Populära inlägg