Pesto
Hemlagad pesto är så gott. Har du inte provat ännu, skall du göra det i sommar när basilikan är som bäst. Det går snabbt att göra i en mixer och det slår burk peston du vanligen köper i butiken med häst längder!
Ingredienser:
2 krukor basilika
några blad färsk persilja
1-2 dl olivolja
1/2 dl valnötter rostade
2 klyftor vitlök
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
Instruktioner:
Börja med att plocka bladen löst från basilikan. Rosta sedan valnötterna snabbt i en torr stekpanna. Låt kallna. Släng alla ingredienser i en mixer och kör den tills du har en fin massa. Tillsätt olja vid behov, beroende på hur lös eller styv du önskar ha din pesto.
Doften är bedövande, när du sticker ner näsan i mixern och andas in djupt. Härligt!
Peston kan användas till lite kokt spagetti, penslas på en laxfilé eller som smaksättare på såser, dressingar och röror. Mångsidigt och smakligt, vad mer kan man begära?
Ingredienser:
2 krukor basilika
några blad färsk persilja
1-2 dl olivolja
1/2 dl valnötter rostade
2 klyftor vitlök
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
Instruktioner:
Börja med att plocka bladen löst från basilikan. Rosta sedan valnötterna snabbt i en torr stekpanna. Låt kallna. Släng alla ingredienser i en mixer och kör den tills du har en fin massa. Tillsätt olja vid behov, beroende på hur lös eller styv du önskar ha din pesto.
Doften är bedövande, när du sticker ner näsan i mixern och andas in djupt. Härligt!
Peston kan användas till lite kokt spagetti, penslas på en laxfilé eller som smaksättare på såser, dressingar och röror. Mångsidigt och smakligt, vad mer kan man begära?
Ingredienserna |
Här snurrar det runt |
Parmesanosten höll jag på att glömma! |
Nu börjar det likna något! Skrapa ner allt från kanterna. |
Färdigt! |
Kommentarer
Skicka en kommentar