Scampisallad
När det är 32 grader varmt i skuggan vill man ha något lätt till lunch. Här är en sallad som direkt blev en ny favorit.
Ingredienser för 2 portioner
Grön sallad efter egen smak
3 tomater
1 riven morot
1 gul paprika
2 vårlök
300 gr scamppi eller räkor
2 msk olja gjord av pumpafrö el olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk solros- el pumpafrön
Lite limesaft
Salt o peppar
Lite persilja
Instruktioner
Tina de frysta scampi/räkorna, skölj dem med kallt vatten, låt rinna av.
Skölj salladen och skär den i passliga munsbitar.
Skär tomat, paprika och lök i mindre bitar. Riv moroten grovt med rivjärn.
Stek scampi/räkorna i kokosoljan några minuter per sida. Pressa över lite limesaft, salta och peppra. Blanda ihop grönsakerna med varandra, lyft över på två tallrikar och fördela scampi/räkorna överst. Droppa olja och vinäger över härligheten, och släng på lite solros- eller pumpafrön.
Fräscht, gott och mättande.
Kokosoljan ger en fin smak åt räkorna så använd gärna det istället för smör eller olja, skillnaden är märkbar.
Bon Apetit!
Ingredienser för 2 portioner
Grön sallad efter egen smak
3 tomater
1 riven morot
1 gul paprika
2 vårlök
300 gr scamppi eller räkor
2 msk olja gjord av pumpafrö el olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk solros- el pumpafrön
Lite limesaft
Salt o peppar
Lite persilja
Instruktioner
Tina de frysta scampi/räkorna, skölj dem med kallt vatten, låt rinna av.
Skölj salladen och skär den i passliga munsbitar.
Skär tomat, paprika och lök i mindre bitar. Riv moroten grovt med rivjärn.
Stek scampi/räkorna i kokosoljan några minuter per sida. Pressa över lite limesaft, salta och peppra. Blanda ihop grönsakerna med varandra, lyft över på två tallrikar och fördela scampi/räkorna överst. Droppa olja och vinäger över härligheten, och släng på lite solros- eller pumpafrön.
Fräscht, gott och mättande.
Kokosoljan ger en fin smak åt räkorna så använd gärna det istället för smör eller olja, skillnaden är märkbar.
Bon Apetit!
Kommentarer
Skicka en kommentar