Scampisallad

När det är 32 grader varmt i skuggan vill man ha något lätt till lunch. Här är en sallad som direkt blev en ny favorit.

Ingredienser för 2 portioner
Grön sallad efter egen smak
3 tomater
1 riven morot
1 gul paprika
2 vårlök
300 gr scamppi eller räkor
2 msk olja gjord av pumpafrö el olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk solros- el pumpafrön
Lite limesaft
Salt o peppar
Lite persilja

Instruktioner
Tina de frysta scampi/räkorna, skölj dem med kallt vatten, låt rinna av.
Skölj salladen och skär den i passliga munsbitar.
Skär tomat, paprika och lök i mindre bitar. Riv moroten grovt med rivjärn.
Stek scampi/räkorna i kokosoljan några minuter per sida. Pressa över lite limesaft, salta och peppra. Blanda ihop grönsakerna med varandra, lyft över på två tallrikar och fördela scampi/räkorna överst. Droppa olja och vinäger över härligheten, och släng på lite solros- eller pumpafrön.
Fräscht, gott och mättande.
Kokosoljan ger en fin smak åt räkorna så använd gärna det istället för smör eller olja, skillnaden är märkbar.
Bon Apetit!



Kommentarer

Populära inlägg