Tortillarullar med kallröktlax

Ordnar du fest med fingerfood är det här receptet alltid en vinnare. Så enkelt att göra att även småbarn kan delta. Variationerna är dessutom oändliga. Gör rullarna dagen innan och vira in dem spänt i plastfolie, följande dag skär du upp dem i passliga munsbitar. Då har de fått bra smak och hålls bra ihop. Kan användas som coctailbitar, på picnicen eller som förrätt. Gör du bitarna lite större går de även bra som mellanmål eller lunch. Orginalrecept är från valio.fi receptsamling.

Ingredienser:
1 pkt vetetortillor (6 st stora)
200 gr färskost (Philadelphia pepparrot)
1 brk creme fraiche
300 gr kallrökt lax
200 gr gröna ärter
1 dl hackad färsk dill
peppar och salt

Variationsmöjligheter:
- kallrökt renkött, färskost med örtsmak, rucola, några klickar lingonsylt eller rårörda lingon.
- stekt kycklingfilé, tacokryddad färskost, riven cheddarost och lime
- stekt kycklingfilé, currykryddad färskost, ananasbitar, isbergssallad
- stekt kycklingfilé, fetaostkryddad färskost, oliver, grön paprika, rödlök
- stekt kycklingfilé, örtkryddad färskost, mozzarella, soltorkade tomater, färska basilika blad
- brieost i skivor, naturell färskost, fikonmarmelad, valnötter
etc.

Instruktioner:
Blanda färskost och creme fraiche. Bred ut massan på vetetortillorna. Strö över den strimlade kallrökta laxen, ärterna och den färska dillen, salta och peppra. Rulla ihop tortillorna till längder och vira in dem spänt i plastfolie en och en. Låt stå i kallt i minst 6 timmar, helst över natten. Innan servering skär du upp längderna i passliga munsbitar. Ett glas kall sekt passar bra till.




Kommentarer

Populära inlägg