Cobb sallad

En matig sallad som man blir mätt av. Lika god på sommaren som på vintern. Dethär är en sallad som alla i vår familj gillar.


för 4-6 personer beroende på hur hungriga de är.
Ingredienser:
1 st  isbergssallad
200 gr grönsallad eller rucola
1/2 grillad broiler
4 st kokta ägg
1 pkt bacon
2 st avocadon
3 st tomater
1/2 rödlök i skivor
150 gr Auraost

Dressing:
0,75 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 msk dijon senap
3 msk flytande honung
1 tsk italiensk örtblandning
nypa salt och peppar


Instruktioner:
1. Tvätta och riv salladen i mindre bitar.
2. Placera ut salladsbladen på ett större fat.
3. Ta bort skinnet av den grillade broilern och riv eller skär köttet i mindre bitar. Sprid ut köttet på salladsbädden.
4. Skär tomaterna och avocadon i bitar och sprid ut även dem på salladen och köttet.
5. Stek baconen knaprig och låt den rinna av på hushållspapper.
6. Skär Auraosten i bitar och rödlöken i skivor, tillsätt dem i salladen.
7. Skär äggen i fyra bitar och placera ut dem runt kanterna av salladen.
8. Krossa baconen i mindre bitar och sprid ut den över salladen.
9. Blanda alla ingredienser till dressingen och vispa ihop den. Häll dressingen över salladen innan du serverar den, alternativt kan du servera dressingen skilt.


Denhär gången blandade jag ihop salladen i en salladsskål, tycker dock själv att salladen ser bättre ut på ett stort fat. Oberoende vad man väljer så är smaken ändå lika bra. Här slängde jag även på lite persilja som jag hade kvar från tidigare.


Kommentarer

Populära inlägg