Spagetti Carbonara
Snabb mat för hungriga magar. En riktig räddning när det brinner i knutarna och familjen kommer hem vrålhungrig.
Ingredienser:
Spagetti
150 gr rökt grissida el bacon
2 dl grädde
2 st ägg
2 dl riven parmesanost
nymald svartpeppar
salt enligt smak
lite färsk persilja
Tillredning:
Börja med att koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Börja med att koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Medan spagettin kokar, skär du baconen i mindre bitar och stek den knaprig i en stekpanna.
Blanda grädden med ägg, svartpeppar och den rivna parmesanosten. När spagettin kokat färdigt, häller du bort vattnet och sätter spagettin tillbaka i kastrullen. Strö över baconet och häll i såsen. Rör om så allt blir väl blandat. Strö på lite hackad persilja, så ger det lite färg till en annars ganska färglös maträtt. Servera genast, toppa med riven parmesanost och vid behov lite mer salt och peppar. En grönsallad till är aldrig fel.
Kommentarer
Skicka en kommentar