Pannkakor med banan, bacon och lönnsirap
En kombination som kanske låter märklig, men som är värd att prova. Du kommer att bli positivt överraskad, jag lovar. Första gången åt jag dessa i Prag.
Receptet till plättarna är från www.nigella.com/recipes/american-breakfast-pancakes
Ingredienser:
1 msk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk strösocker
2 stora ägg
30 gr smör
3 dl mjölk
225 gr vetemjöl
smör till stekning
2 bananer
1 pkt bacon
lönnsirap
Instruktioner:
1. Det allra lättaste sättet att göra dessa pannkakor är att lägga alla ingredienser i en mixer och snabbt blanda ihop degen. Om du inte har en mixer blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och gör en grop i vilken du tillsätter mjölken, äggen och smälta smöret. Vispa ihop till en slät smet.
2. Värm en stekpanna och stek små plättar ca. 10 cm i diameter.
3. När du stekt alla plättar, stek baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper.
4. Varva pannkaka, lönnsirap, banan och bacon i några lager och toppa med krispig bacon, häll lönnsirap över hela härligheten och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar