Brödpudding
Har du torra brödkanter hemma? Om svaret är ja, tycker jag att du skall använda dem i en brödpudding. Bryt brödbitarna i mindre stycken och blanda ner dem i en pannkakssmet. Du får en frasig pannkaka med mycket smak som resultat, samtidigt som du blir av med de torra brödkanterna.
Ingredienser
några skivor torrt bröd
8 dl helmjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanljsocker
2 msk smör
3 msk lönnsirap
socker och kanel
Blanda ihop pannkakssmeten bestående av mjölk, ägg, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner brödbitarna och låt de suga i sig av vätskan. Smörj en ugnsform med smör och häll över hela smeten med brödbitarna i formen. Strö över socker och kanel, ringla över lite lönnsirap och lägg några smör klickar över blandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med vispad grädde och sylt. Gott!
Ingredienser
några skivor torrt bröd
8 dl helmjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanljsocker
2 msk smör
3 msk lönnsirap
socker och kanel
Blanda ihop pannkakssmeten bestående av mjölk, ägg, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner brödbitarna och låt de suga i sig av vätskan. Smörj en ugnsform med smör och häll över hela smeten med brödbitarna i formen. Strö över socker och kanel, ringla över lite lönnsirap och lägg några smör klickar över blandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med vispad grädde och sylt. Gott!
Smeten i formen, Kanel, socker, lönnsirap och smörklickar på och in i ugnen |
Kommentarer
Skicka en kommentar