Stekt ris med räkor och ananas

Hos oss blir det ofta kokt ris över. Det brukar jag använda i olika variationer av stekt ris.
Denhär gången blev det en Thai inspirerad rätt. Går snabbt att göra när man förberett allt och smakar gott. Receptet är från
http://rasamalaysia.com/pineapple-fried-rice/


Ingredienser för 4 personer
4 tsk olja
4 vitlöksklyftor
2 tsk räkpasta
2,5 dl räkor (färska eller kokta)
5 dl kokt ris
2,5 dl färsk ananas i bitar
1 röd chili
2 msk fisksås
1 tsk mörk soja
4 msk cashew nötter eller jordnötter
färsk koriander

Instruktioner:
Häll oljan i en wok. Tillsätt vitlöken och räkpastan. Häll i det kalla riset och ananasbitarna och rör om. Om du använder råa räkor tillsätter du dem samtidigt. Men om du använder kokta räkor bör du vänta med dem till sist, annars blir de bara gummiaktiga då de kokar för länge. Tillsätt chilin, fisksåsen och den mörka sojan. Rosta cashewnötterna snabbt i en stekpanna och strö över dem till slut tillsammans med de kokta räkorna. Blanda om tills räkorna blir varma och toppa med färsk hackad koriander. Servera med en klyfta lime, och pressa över lite av saften innan du börjar äta.






Kommentarer

Populära inlägg