Stekt kycklingfilé med blomkålsgratäng

Kom hem efter en dag ute på stan och magen ropade efter mat och det var tur att det gick snabbt att koka ihop. Köpte några blomkålshuvuden och broccoli senast jag var till butiken och idag blev det då en gratäng som fick sällskap av lite stekt kycklingfilé.

Kycklingfileerna kryddade jag med rökt paprikapulver, fransk örtblandning, kyckling buljongpulver peppar och salt. Gned in kryddblandningen i kycklingfileerna och stekte dem sedan i smör i en stekpanna. Tid totalt ca: 10 minuter.

Ingredienser till blomkålsgratängen:
1 st blomkåls huvud
1 st broccoli huvud
4 dl grädde
1 pkt bacon
1 liten lök
3 msk arrabiata sås, eller  1 msk sambal oelek
1 tsk maizena mjöl blandat med lite vatten.
2 dl riven ost
salt och peppar

Ta bort yttre skalen på blomkålen och bryt den i mindre bitar. Gör det samma med broccolin. Koka dessa i saltat vatten tills de mjuknar lite. Häll bort vattnet och sätt blomkålen och broccolin i en ugnssäker form. Stek baconen knaprig, tillsätt löken och fräs tills den mjuknar lite. Tillsätt grädden och arrabiata såsen (el. 1 msk sambal oelek). Salta o peppra. Red såsen med lite maizena mjöl utrört i vatten. Häll såsen över blomkålen/broccolin och toppa med riven ost. In i ugn 230 grader i ca 15-20 minuter.
Ta ut ur ugnen när gratängen fått fin färg. Servera tillsammans med de stekta kycklingfileerna.
Hälsosam fast food.

Nu är magen tyst.

Blomkålen gömmer sig under broccolin

På väg in i ugnen

ut  ur ugnen

Kyckling fileerna i stekpannan












Kommentarer

Populära inlägg