Ålandspannkaka

Pannkakornas pannkaka - Ålandspannkakan. Gjord på risgrynsgröt eller mannagrynsgröt. En pannkaka som mättar många. Med sviskonkräm och vispgrädde, vad mer kan man begära? Utmärkt att göra om det blivit en grötrest kvar, om inte kan du göra pannkakan enligt Ålands marthadistrikts recept.

Ingredienser:
1 liter mjölk
1 dl risgryn eller 1,5 dl mannagryn
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2-1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma eller knivsudd saffran
50 gr smör

Instruktioner:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Koka en lös risgrynsgröt och låt den svalna något
3. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner det i gröten.
4. Blanda ihop vetemjöl, kardemumma och salt
5. Rör ner mjölblandningen i gröten
6. Häll smeten i en smord ugnspanna och klicka på smör och sätt in den i ugnen
7. Grädda i 40-60 minuter tills pannkakan fått fin färg
8. Servera med sviskonkräm och vispgrädde



Kommentarer

Populära inlägg