Bakade donitser

Donitser, vem kan motstå dem? Det enda jobbiga med dem är att de skall fritteras. Hittade några recept på bakade donitser som man gräddar i ugnen i en speciell donitsform. Provade nedanstående recept och blev övertygad om att bakade donitser är något som kommer att dyka upp lite oftare på vårt kaffebord.


För 6 st donitser
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl ströstocker
1 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
0,75 dl surmjölk
1 stort ägg
1 msk solrosolja
På donitserna:
2 msk osaltat smält smör
2 msk strösocker
1 msk malen kanel

Instruktioner:
Värm ugnen till 230 grader.
Spraya donitsformen med non-stick formspray, eller smörja med smör.
I en mellanstor skål blanda mjölet, sockret, bakpulver och salt.
I en mindre skål blandar du ihop surmjölk, ägg och olja.
Häll de våta ingredienserna i bunken med de torra ingredienser och blanda tills allt är väl blandat.
Överblanda inte!
Häll över smeten i en minigrip påse och klipp upp ena hörnet.
Spritsa sedan degen i formen och fyll formen till 75%
Baka donitserna direkt i 8-10 minuter
Låt donitserna kallna i formen 10 minuter innan du tar ut dem ur formen, flytta dem sedan till ett galler för att svalna.
Blanda ihop socker och kanel. Pensla donitserna med smält smör och doppa dem i socker/kanelblandningen.

Kanel och socker


Donitsform from Wilton


Doppade i choklad



Kommentarer

Populära inlägg