Bakade donitser
Donitser, vem kan motstå dem? Det enda jobbiga med dem är att de skall fritteras. Hittade några recept på bakade donitser som man gräddar i ugnen i en speciell donitsform. Provade nedanstående recept och blev övertygad om att bakade donitser är något som kommer att dyka upp lite oftare på vårt kaffebord.
För 6 st donitser
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl
ströstocker
1 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
0,75 dl
surmjölk
1 stort ägg
1 msk
solrosolja
På
donitserna:
2 msk osaltat
smält smör
2 msk strösocker
1 msk malen kanel
Instruktioner:
Värm ugnen till
230 grader.
Spraya
donitsformen med non-stick formspray, eller smörja med smör.
I en
mellanstor skål blanda mjölet, sockret, bakpulver och salt.
I en mindre
skål blandar du ihop surmjölk, ägg och olja.
Häll de våta
ingredienserna i bunken med de torra ingredienser och blanda tills allt är väl
blandat.
Överblanda inte!
Häll över smeten
i en minigrip påse och klipp upp ena hörnet.
Spritsa sedan degen
i formen och fyll formen till 75%
Baka donitserna
direkt i 8-10 minuter
Låt donitserna
kallna i formen 10 minuter innan du tar ut dem ur formen, flytta dem sedan till
ett galler för att svalna.
Blanda ihop
socker och kanel. Pensla donitserna med smält smör och doppa dem i
socker/kanelblandningen.
Kanel och socker |
Donitsform from Wilton |
Doppade i choklad |
Kommentarer
Skicka en kommentar