Kyckling i vitlökssås
Vitlök är hälsosamt och håller vampyrerna på avstånd. Av några få ingredienser blir det en god sås som passar bra till ris.
Ingredienser för 4 personer
500 gr kycklingbröst i bitar
6-8 vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
2-3 tsk citronpeppar
1 kycklingbuljongtärning
salt
1 stor knippe persilja
Stek kycklingköttet i en stekpanna på svag värme så att det inte får för mycket färg. Krydda köttet med citronpeppar och salt. Tillsätt den krossade eller rivna vitlöken, creme fraiche och buljongtärning. Låt allt puttra på i ca 10 minuter tills köttet är genomstekt. Tillsätt salt vid behov. Hacka persiljan fint och släng i den just innan servering.
Eftersom såsen är vit och riset likaså behövs det lite färg på tallriken, blandade därför ihop en grönsallad med salladsblad, tunnt riven rödbeta, nätmelon och lite mozzarella.
Ingredienser för 4 personer
500 gr kycklingbröst i bitar
6-8 vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
2-3 tsk citronpeppar
1 kycklingbuljongtärning
salt
1 stor knippe persilja
Stek kycklingköttet i en stekpanna på svag värme så att det inte får för mycket färg. Krydda köttet med citronpeppar och salt. Tillsätt den krossade eller rivna vitlöken, creme fraiche och buljongtärning. Låt allt puttra på i ca 10 minuter tills köttet är genomstekt. Tillsätt salt vid behov. Hacka persiljan fint och släng i den just innan servering.
Eftersom såsen är vit och riset likaså behövs det lite färg på tallriken, blandade därför ihop en grönsallad med salladsblad, tunnt riven rödbeta, nätmelon och lite mozzarella.
Dinner is served. |
Kommentarer
Skicka en kommentar