Broccolisallad

Första gången jag gjorde broccolisallad var i Hamburg när vi var bjudna till amerikanska vänner på Thanksgiving middag och jag ville bidra med något.

Broccolisallad gjord på rå broccoli är så gott. Salladen passar utmärkt att äta som sådan till lunch eller som sällskap till en bit grillat kött eller rökt fisk.
Idag beslöt jag mig att steka en hel gris inre filé i ugnen och servera den med broccolisalladen.

Ingredienser för 4 personer
2 st broccoli huvuden
150 gr knaper stekt bacon
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl torkade körsbär
1 liten hackad röd lök
1 dl miracle wip
0,5 dl grekisk yoghurt
3 tsk vinäger
0,5 dl socker

Skär broccolin i små bitar. Knaperstek baconen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka baconen i mindre bitar. Hacka en röd lök i små bitar.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Miracle wip + grekisk yoghurt + vinäger + socker. Smaka av. Vill du ha en sötare dressing tillsätt lite mer socker.
Blanda i hop allt i en salladsskål och rör om så att dressingen täcker så mycket av de andra ingredienserna som möjligt. Låt stå och utveckla alla smaker åtminstone 1/2 timme i kylskåpet innan servering.



Gris inre filé i ugn för 4 personer
Ugnen 240 grader
1 hel gris inre filé ca 700 gr
Salta och krydda filén med kryddor du tycker om. (fransk- el italiensk kryddblandning, grillkrydda, citronpeppar och salt etc.)
Gnid in kryddorna i den torr torkade filén. Sätt en tom gjutjärnsstekpanna in i ugnen så den blir het. När pannan är het, tar du snabbt ut den och tillsätter lite olja i den var på du placerar filén i pannan. In i ugnen i ca 10 minuter, varefter du vänder på filen och kör 10 minuter till. Ta ut köttet och lyft ut det på ett skärbräde, täck köttet med lite aluminiumfolie och låt stå och dra i ca 10 minuter. Skär sedan upp köttet och servera till broccolisalladen.











Kommentarer

Populära inlägg