Grekiska köttbullar, grönsallad med jordgubbar
Ville ha lite färg på tallriken.
Tillredde köttbullar med lite grekiska kryddor och serverade dem till en enkel grönsallad. Tomaterna var slut, men som tur var hade jag några stora färska jordgubbar kvar. Den här tiden på året smakar jordgubbarna inte så mycket, då passar det bra att blanda ner dem i en sallad.
Ingredienser för bullarna:
500 gr nötmalet
1 dl riven feta ost
1 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
1 tsk lökpulver
rivet skal av en halv citron
salt och peppar
smör till stekning
Blanda ihop alla ingredienser till en deg, fördela i 16 lika stora bollar. De skall vara lite större än vanliga köttbullar. När du rullar dem, kan du göra dem lite ovala istället för runda. Stek i het stekpanna så de får fin färg. Ös med smöret på bullarna ibland.
Ingredienserna |
De blev nog inte så ovala, trots allt! |
Sallads ingredienser:
2 små romainesalladshuvud
6-8 st stora jordgubbar
Färsk mynta
Feta ost (råkade ha en liten bit kvar från bullarna, så jag smulade det med i salladen)
Dressing
3 msk olivolja
1 msk limesaft
lite örtsalt
1 tsk honung
Rör ihop dressingen och ringla den över salladen innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar