Stora chocolate chip cookies med pistagenötter
Finns det något godare än stora, lite sega chocolate chip cookies? Svar ja - chocolate chip cookies med pistagenötter och ett glas kall mjölk!
Basreceptet är från http://www.marthastewart.com/314466/giant-chocolate-chip-cookies. Det blir en ganska stor sats med deg, och kexen blir stora - ca 10-12 cm i diameter.
Ingredienser för ca 20 st
• 5 dl vetemjöl
• 1 1/2 tsk bikarbonat
• 1 tsk salt
• 250 gr smör (rumstempererat)
• 2,5 dl strösocker
• 2 dl farinsocker
• 2 stora ägg
• 2 tsk vanljessens
• 200 gr blockchoklad
• 100 gr pistagenötter
1. Värm ugnen till 190 grader. I en skål blandar du ihop mjöl, bikarbonat och salt.
2. I en annan skål rör du ihop smöret, strösocker och farinsockret tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt. Tillsätt vaniljessensen
3. Rör försiktigt ner mjölblandningen och blanda tills du får en jämn smet. Med en träsked rör du sedan försiktigt i den hackade chokladen och pistagenötterna.
4. Dela upp smeten i ca 20 stora klumpar, max 6 st per plåt, de kommer att flyta ut under gräddningen. Baka tills de är gyllenbruna i kanterna, men fortfarande lite mjuka i mitten. Brukar ta ca 15-18 minuter.
5. Låt kallna 1 till 2 minuter på platen, flytta dem sedan på ett galler för att svalna helt.
Basreceptet är från http://www.marthastewart.com/314466/giant-chocolate-chip-cookies. Det blir en ganska stor sats med deg, och kexen blir stora - ca 10-12 cm i diameter.
Ingredienser för ca 20 st
• 5 dl vetemjöl
• 1 1/2 tsk bikarbonat
• 1 tsk salt
• 250 gr smör (rumstempererat)
• 2,5 dl strösocker
• 2 dl farinsocker
• 2 stora ägg
• 2 tsk vanljessens
• 200 gr blockchoklad
• 100 gr pistagenötter
1. Värm ugnen till 190 grader. I en skål blandar du ihop mjöl, bikarbonat och salt.
2. I en annan skål rör du ihop smöret, strösocker och farinsockret tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt. Tillsätt vaniljessensen
3. Rör försiktigt ner mjölblandningen och blanda tills du får en jämn smet. Med en träsked rör du sedan försiktigt i den hackade chokladen och pistagenötterna.
4. Dela upp smeten i ca 20 stora klumpar, max 6 st per plåt, de kommer att flyta ut under gräddningen. Baka tills de är gyllenbruna i kanterna, men fortfarande lite mjuka i mitten. Brukar ta ca 15-18 minuter.
5. Låt kallna 1 till 2 minuter på platen, flytta dem sedan på ett galler för att svalna helt.
Smör, socker och farinsocker rörs ihop |
Pistagenötter och chokladbitar. |
Kexen är stora, här jämfört med ett ägg. |
Kommentarer
Skicka en kommentar