Risottobollar - Arancinis

Det händer inte ofta, men en gång räcker. Det blev risotto över häromdagen, jippiii!! Har så många gånger tänkt att jag skall göra arancinis, såkallade risottobollar som man fyller med mozzarella ost och friterar.

Ingredienser:
350 gram risotto
2/3 dl skorpmjöl
1 dl riven parmesanost
50 gr mozzarrellaost
1 ägg
färsk basilika
salt och peppar

till panering
1 ägg
1 dl skorpmjöl

1 liter frityrolja

Blanda ihop alla andra ingredienser till bollarna förutom mozzarellan. Rulla bollar av massan, tryck ett hål med fingret och fyll hålet med mozzarella, varefter du "stänger" bollen och rullar den rund igen. Rulla bollen i äggblandingen och därefter i skorpmjölet. Lägg upp bollarna på ett fat och när du är färdig är det dags att frittera dem i olja. Sänk ner 3-4 bollar per gång och låt dem fritteras i ca 3-4 minuter tills de är gyllenbruna. Sväng om dem lite under fritteringen. När de är klara lyfter du upp dem och lägger dem på ett hushållspapper för att rinna av. När de är torra flyttar du över dem till serveringskärlet. Vänta innan du sätter tänderna i dem, annars bränner du dig!! Ät bollarna som de är eller doppa med i lite arrabiata sås.









Kommentarer

Populära inlägg