Stekt broilerbröst med Capresesallad
Capresesallad består av tomater, mozzarella och basilika. Färgerna grönt, vitt och rött som i italienska flaggan. Använd gärna solmogna tomater, buffel mozzarella och ordentligt med basilika. En bra olivolja, salt och peppar är allt vad behövs till.
Stek broilerbrösten i stekpanna ca:7-8 minuter per sida, tills de får fin färg och är genomstekta. Krydda med salt och peppar. Den här gången löste jag upp en hönsbuljongtärning i lite olja och masserade in det i broilerbitarna innan jag stekte dem.
Hade tur och hittade en hel låda med otroligt goda coctailtomater, smakade som de egna tomaterna jag drev upp för några år sen på vår terrass.
Det här är en maträtt som passar bra heta sommar dagar. Då föredrar jag att grilla köttet istället för att steka det. Salladen går bra att äta som sådan, utan något kött och den passar också utmärkt på ett buffébord.
Stek broilerbrösten i stekpanna ca:7-8 minuter per sida, tills de får fin färg och är genomstekta. Krydda med salt och peppar. Den här gången löste jag upp en hönsbuljongtärning i lite olja och masserade in det i broilerbitarna innan jag stekte dem.
Hade tur och hittade en hel låda med otroligt goda coctailtomater, smakade som de egna tomaterna jag drev upp för några år sen på vår terrass.
Det här är en maträtt som passar bra heta sommar dagar. Då föredrar jag att grilla köttet istället för att steka det. Salladen går bra att äta som sådan, utan något kött och den passar också utmärkt på ett buffébord.
Kommentarer
Skicka en kommentar